Mol neće zatvoriti rafineriju u Sisku

Bez autora
Oct 20 2011

Mađarska kompanija Mol u četvrtak je objavila da ne namjerava zatvoriti rafineriju u Sisku. Već su nekoliko puta izjavili da se sisačka rafinerija ne smije i neće zatvoriti. Uprava Ine nikada nije predložila zatvaranje, ni Vladi Republike Hrvatske, ni Molu. Mol oduvijek smatra da je rafinerija u Sisku važna za Hrvatsku, za domaće gospodarstvo i za Inu. Sisak je jedan od Ininih strateških aduta te sve važne odluke o rafineriji moraju jednoglasno donijeti dva najveća dioničara u Ini. Mol je odgovoran i ozbiljan ulagač u Hrvatskoj i vodi računa o budućnosti Siska. Zajedno s Vladom RH, Mol podržava Inu u analizi razvojnih scenarija Siska u budućnosti, s ciljem da se očuvaju radna mjesta. Sigurni su da će doći do pravog i odgovornog rješenja. U priopćenju navode da je, koliko im je poznato, zadnji prijedlog u kojem je izričito implicirano zatvaranje sisačke rafinerije u lipnju 1998. predstavila Uprava Ine predvođena Davorom Šternom.

Mol neće zatvoriti rafineriju u SiskuMađarska kompanija Mol u četvrtak je objavila da ne namjerava zatvoriti rafineriju u Sisku.

»Već smo nekoliko puta izjavili da se sisačka rafinerija ne smije i neće zatvoriti. Uprava Ine nikada nije predložila zatvaranje, ni Vladi Republike Hrvatske, ni Molu«, ističe se u priopćenju Mol grupe.

U priopćenju koje potpisuje direktor međunarodnih komunikacija i korporativnog marketinga te grupe Domokos Szollár, naglašava se kako Mol oduvijek smatra da je rafinerija u Sisku važna za Hrvatsku, za domaće gospodarstvo i za Inu.

»Sisak je jedan od Ininih strateških aduta te sve važne odluke o rafineriji moraju jednoglasno donijeti dva najveća dioničara u Ini«, navodi se u priopćenju. Dodaje se da je Mol odgovoran i ozbiljan ulagač u Hrvatskoj i vodi računa o budućnosti Siska.

»Zajedno s našim strateškim partnerom, Vladom RH, podržavamo Inu u analizi razvojnih scenarija Siska u budućnosti, s ciljem da se očuvaju radna mjesta. Sigurni smo da ćemo doći do pravog i odgovornog rješenja«, poručuju iz Mola.

U priopćenju također navode da je, koliko im je poznato, zadnji »prijedlog u kojem je izričito implicirano zatvaranje sisačke rafinerije u lipnju 1998. predstavila Uprava Ine predvođena Davorom Šternom«.

Inina uprava rekla je da se još razmatraju opcije ulaganja u modernizaciju rafinerije Sisak, a prezentirani su svi negativni aspekti nastavka obnove te rafinerije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik